terug


(Rashtriya Garima Abhiyan, 30-11-2012)

Maila Mukti Yatra 2012-13

Nationale Mars voor de Volledige Uitbanning van Gedwongen Poepruimen doet 18 Indiase deelstaten aan

De Rashtriya Garima Abhiyan organiseert de Maila Mukti Yatra 2012-13: de Nationale Mars voor de Volledige Uitbanning van Gedwongen Poepruimen in 18 Indiase deelstaten. Het is een mars van 10.000 km. De Yatra zal op 30 november 2012 beginnen in Bhopal (Madhya Pradesh)en eindigen in New Delhi op 31 januari 2013.

De Yatra zal 200 districten in 18 deelstaten aandoen. Meer dan 10.000 bevrijdde vrouwen en ongeveer 50.000 gedwongen poepruimsters zullen participeren in de bijeenkomsten rond de mars. Deze Yatra heeft de volgende doelstellingen:

  • Dalit-vrouwen te bevrijden die als poepruimster in een van de 200 districten werken. Dit gebeurt door hen die dit ‘beroep’ al vaarwel hebben gezegd.
  • Andere gelederen in de samenleving aan te spreken en hen betrekken bij deze bevrijdingsbeweging.
  • Een gemeenschappelijk platform bieden aan de van deze praktijken bevrijdde vrouwen om te kunnen vechten voor hun rechten en rehabilitatie.
  • De betrokkenheid van de overheid te vergroten om dit probleem aan te pakken.
  • Een gemeenschappelijke en grotere consensus en beweging te scheppen voor het uitbannen van deze praktijk.
Wij vragen uw deelname en steun aan deze Yatra. Dit is een belangrijke steun voor onze missie. Wij nodigen u hierbij uit voor ons programma en vragen uw solidariteit met de poepruimers.

Voor meer informatie over de Yatra, zie: http://www.mailamukti.org. Voor meer achtergrondinformatie en een kaart en routeschema, zie hier.


laatste wijziging: