terug
(IDSN, 9-11-2017)

IDSN-stappenplan voor de VN-leidraad voor discriminatie op basis van afkomst


IDSN heeft een stappenplan gepubliceerd voor de UNOHCHR Guidance Tool on Descent-Based Discrimination: Key challenges and strategic approaches to combat caste-based discrimination and analogous forms of discrimination ("UNOHCHR-Leidraad voor discriminatie op basis van afkomst: Belangrijke uitdagingen en strategische benaderingen om discriminatie op basis van kaste en soortgelijke vormen van discriminatie te bestrijden"). Het stappenplan dient als inleiding tot de begrippen en aanbevelingen die in de leidraad worden behandeld.

Het stappenplan biedt specifieke keuzes voor acties binnen de vier hoofdgebieden van de leidraad: Leren, Betrekken, Ondersteunen en Handelen. Het vat de kernbegrippen samen op basis van tekstfragmenten uit de UNOHCHR-leidraad en biedt directe koppelingen naar goede praktijkvoorbeelden en nuttige documentatie.

Het stappenplan kan worden gebruikt door VN-instellingen en landenteams en kan het maatschappelijk middenveld in landen met een kastensysteem helpen bij het wegwijs worden uit de richtlijnen en hen te ondersteunen bij het zorgen voor verantwoording. Het stappenplan kan ook dienen als een nuttige introductie voor VN- en EU-functionarissen wereldwijd om het probleem van kastendiscriminatie te begrijpen en actie daartegen te ondernemen.


Download het IDSN-stappenplan hier: http://idsn.org/wp-content/uploads/2017/11/Digital-Final-IDSN-Guide-to-UN-GT.pdf (Engels)

Het plan is rechtstreeks gebaseerd op de UNOHCHR Guidance Tool: http://idsn.org/un-2/un-guidance-tool-descent-based-discrimination/ (Engels)


[vertaling: Landelijke India Werkgroep]


laatste wijziging: